Tip

Hallo alle 83 bezoekers van vorige week, wat fijn dat jullie elke week weer met minder zijn. Dat ligt ongetwijfeld aan mij hoor, ik schrijf te weinig en wat ik dan schrijf is niet leuk of oud nieuws en dat zou ik zelf ook niet lezen. Daarom deze keer een onvervalste tip. Lang geleden gaf ik er elke week eentje, maar ik en mijn blog zijn nou eenmaal in verval geraakt als ik jullie bezoekcijfers mag geloven, dus ook die tijd is voorbij.

Maar voor deze week, de week van 26 mei tot en met 1 juni, maak ik een uitzondering, want deze week is het namelijk Festival aan de Werf in Utrecht. Dat is een fantastisch leuk festival, met heel veel theater op de meest rare plaatsen in de stad (zoals de V&D en het park en de binnenstad en bovenop het dak van een eettentje, maar ook gewoon in de Schouwburg en in andere theaters) en ook heel veel muziek op maar één plek in de stad, namelijk de Neude. Ja, beste mensen, het is DE Neude en niet HET Neude, zoals jullie allemaal menen te moeten zeggen nadat je een keertje Monopoly hebt gespeeld (sommige mensen zeggen zelfs moonoppoolie, maar hier in Nederland is het gewoon moonoopoolie) en het is ook Vredenburg en niet Vreeburg. Maar dat terzijde.

Op de Neude zijn dus allemaal leuke bandjes. The Kevin Kostners, The Hot Stewards, Lucky Fonz III, Leine, Nobody Beats The Drum en nog veel meer geweldige muziekmakers staan avond aan avond op een vet mooi, nieuw podium dat een beetje op The Opera House in Sydney lijkt en dat is fantastisch, maar ook heel vermoeiend. Want elke avond bier drinken, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar goed, het is maar eens per jaar Festival aan de Werf, zoals het ook maar eens per jaar Oerol is, dus dan wil je wel doorbijten. Komen dus. Alle 83!