Yo chick…

Ik liep in de bieb met een hele stapel boeken onder mijn arm en zag een zeer fijne jonge man, met, helaas, dito meisje aankomen. Ik passeerde en hoorde vervolgens achter me: ‘Yo chick, zie je later’. Fijne jonge man had afscheid genomen van zijn vriendinnetje. Met de woorden: ‘Yo chick, zie je later’!! En het meisje vond dat helemaal niet raar! Terwijl ik met mijn oren stond te klapperen. Je laat toch niet ‘Yo chick’ tegen je zeggen, ook als is de spreker nog zo erg je vriendje? Da’s toch denigrerend? Voordat ik me dat liet gebeuren…

Mijn kamer kijkt uit op de achterkant van ‘The Store’. Op de herenafdeling. Ik zie dus regelmatig vriendinnetjes met hun vriendjes kleren kijken. Dat gaat meestal zo: vriendinnetje (ziet er over het algemeen goed en modebewust uit) sjeest door de winkel en rukt voortdurend allerlei kledingstukken uit het rek. Vriendje sloft er als een debiele zombie achterna en knikt ‘nee’ of zegt ‘mwah’ bij alles wat vriendinnetje laat zien. Daar word je toch helemaal gek van? Voordat ik me dat liet gebeuren…