Dat mag wel in de krant!

‘Je staat in de UK’, zegt mijn broer. ‘Oh ja?’, zeg ik en denk diep na. In de UK? Hoezo? Waarom? Waarmee? Huh? ‘Ja’, zegt broer, ‘iemand heeft jouw erin zien staan en vroeg of jij mijn zus was.’ Zijn zus, denk ik. Dat betekent dus dat mijn achternaam in de Groningse UniversiteitsKrant heeft gestaan. Maar hoezo? Waarom? Waarmee? Huh?

Laatst stond ik wel in de UK. Maar zonder naam geloof ik. Op de voorpagina, links onderin, stond een heel klein blokje tekst over het boek dat ik in het Academiegebouw had laten slingeren, voor een nieuw Bookcrossingsavontuur. Ik was erg trots op die paar regeltjes, want ik was er toch maar mooi in geslaagd om tijdens mijn enige jaar aan de RUG toch de universiteitskrant te halen! Maar nu… ik ben niet geïnterviewd, ben nergens over gebeld, heb geen spannende dingen gedaan zoals geld inzamelen voor een goed doel of bungeejumpen zonder elastiek, bij de UK weten ze niet dat ik misschien wel stage ga lopen bij Radio 1 en dat vinden ze waarschijnlijk ook totaal niet interessant, ik heb geen prijs gewonnen, heb geen verkering gekregen en ben ook nergens tegenaan gefietst of onder gekomen. Ja, mijn tas is gejat, maar da’s ook geen nieuws. Toch sta ik in de UK. Maar hoezo? Waarom? Waarmee? Huh?

‘Ik sta in de UK!’, juich ik tegen mezelf als ik op internet kijk. ‘Echt waar!’ En het is niet een klein stukje op driehoog achter, maar maar liefst een heel artikel over weblogs van RUG-studenten, dat opent mét een echt, heus citaat van mijn hand! Ik sta met naam en toenaam in de krant. En ook met mijn happyVPRO-verleden. Da’s dan wel weer jammer. Maar toch… de UK heeft geciteerd uit mijn weblog! En ik maar denken dat ik geen lezers heb. De echte klapper komt later: mijn weblog staat op nummer 7 in de Top 10 van weblogs van RUG-studenten!! Jawel! Ik ben beroemd!

Dat wijzen de bezoekcijfers ook uit. Die zijn gestegen tot maar liefst 55 deze week. Nog even, en ik versla Wim de Bie als best bezochte weblogger van Nederland…

Lees hier mijn citaat en het bijbehorende artikel en mijn prachtige plaats 7 in de top 10!