Je hebt bier en je hebt…


Ik drink Grolsch. Da’s logisch, want ik ben geboren in Enschede en opgegroeid in Groenlo. En wie Groenlo zegt, zegt immers Grolsch. (Bij Enschede ligt dat wellicht iets anders… eerlijk gezegd denk ik bij ‘Enschede’ niet zozeer aan ‘bier’ als wel aan aan ‘vuurwerkramp’…)
Grolsch maakt lekker bier. En hun reclames zijn ook altijd erg goed, met veel fijne muziekjes erin. Zoals getrommel van leuke meneren, en ‘Mrs. Jones’. Ik word altijd aangenaam verrast door de Grolsch-reclames.
Maar toen. Toen was daar ineens de reclame van Brand Bier. Een prachtig spotje over 665 jaar Brand. Mooi zwart wit, prachtige beelden, lekker kort en niet zo commercieel. Een fijn filmpje om naar te kijken. Máár…. een nog beter filmpje om naar te luisteren! Er staat een geweldig muziekje onder de commercial! Maar wat is het?
De oplossing kwam al snel. Op www.ster.nl kun je namelijk alle mogelijke reclamespotjes terugkijken. Da’s echt de moeite waard, want er worden geweldige filmpjes gemaakt. Je laat ze echter vaak snel aan je neus voorbij laat gaan uit frustratie over weer zo’n stom reclameblok. Maar er is genoeg moois. En het leuke is dat je op de site de opdrachtgever kunt nakijken, maar ook de muziek die er gebruikt wordt. En die kun je downloaden. En zo draai ik nu al de hele avond het nieuwe album van Morcheeba, The Antidote, en dans ik extra hard op Wonders never Cease, het heerlijke nummer uit de Brand reclame!

Je hebt bier en je hebt Grolsch en je hebt reclames en je hebt Brand reclames!