And the award goes to…

Ik heb een prijs gewonnen. De prijs voor het Beste Geluid 2006. Dat beste geluid werd gemaakt in het kader van de MultiMediaNewsroom-weken waarover ik op 30 april al eens schreef (en waarvan ik maar geen link kan maken in dit artikel!) en bestond uit een reportage over het persbeleid in Uruzgan van het Ministerie van Defensie, dat overigens écht niet in de haak is, én een live telefonisch interview met oorlogsverslaggever Arnold Karskens, die volgens de overlevering niet te interviewen is. Hij deed het bij mij prima en het leverde me een prachtige medaille op.

Deze medaille is echter niet alleen voor mij, maar ook voor Lieke H. Want als presentator strijk je altijd met de eer, terwijl de producenten het meeste en belangrijkste werk doen. Zo gaat dat toch in de wereld van de media. Raar eigenlijk. Ik had dan weliswaar mijn eigen teksten en vragen bedacht, maar Lieke regelde Arnold en alle info over Uruzgan.

Maar de medaille is ook voor Sjoukje, met wie ik een briljant radioprogramma gemaakt heb. Vanaf dinsdag te beluisteren op www.elementweb.nl, wachtwoord ‘elementair’.