Thanx Johan!


Ik ben erg gelukkig! Gisteren kocht ik eindelijk de nieuwe plaat van Johan, een verschrikkelijk fijne band die heerlijke liedjes maakt waar ik erg blij van word! Hier kan je voorproefjes horen. Een paar jaar geleden, toen hun tweede plaat ‘Pergola’ net uit was, heb ik Johan geïnterviewd voor het blaadje van mijn studie. Helaas heeft dat interview de tand des tijds niet overleefd, maar wat voelde ik me stoer, met een backstage-bandje om mijn pols achter de schermen bij 013 in Tilburg! En wat was het leuk!

Ik heb Johan wel tientallen keren zien optreden en wachtte met smart op hun nieuwe plaat. Vijf jaar duurde het, maar gisteren had ik het nieuwe album ‘THX JHN’ dan eindelijk in de hand. Ik kocht er meteen een echte ‘Pergola’ bij, want ik deed het nog steeds met een kopietje en dat kan natuurlijk niet bij een plaat waar je zo vrolijk van word! Uiteindelijk stapte ik met maar liefst vier cd’s de Plato uit, want ik kreeg er niet alleen Johans single ‘Oceans’ bij, maar ook een verzamelalbum van alle bands die verbonden zijn aan Johans label Excelsior. Want Excelsior bestaat 10 jaar en bij een verjaardag horen cadeau’s, nietwaar? Hoera voor Excelsior, dat zoveel leuke, goede en hele fijne bandjes voortbrengt!

Al twee dagen schalt Johan nonstop door mijn speakers en dans ik door mijn kamer. Echt waar. Dat muziek dat met je kan doen, gek hè?

Overigens vind ik ‘Pergola’ beter dan ‘THX JHN’, maar misschien is dat een kwestie van wennen…