Huh?

Weet je wat ik dus ├ęcht niet begrijp? Waarom er op de verpakking van mijn AH Lichtgezouten Runderrookvlees staat: ‘voor 100 gram runderrookvlees is 110 gram vlees gebruikt.’ Huh!? 100 Gram is toch 100 gram? Je kan toch niet 110 gram vlees gebruiken voor 100 gram vlees? Help!

Wat ik ook echt niet snap is waarom er op de verpakking van bouillonblokjes altijd staat: 12 blokjes voor 6 liter soep. Ik moet dan altijd rekenen: 12 blokjes voor 6 liter soep is dus eh… 6 blokjes voor 3 liter soep is eh… 3 blokjes voor 1,5 liter soep en eh.. wacht effe hoor, ehm… nee wacht: 2 blokjes voor 1 liter ja. Toch? Ehm… ja, 2 blokjes is voor 1 liter soep, dus dan is ehm… 1 blokje voor een halve liter soep. Geloof ik.

A. Waarom staat er op die verpakkingen niet gewoon: In dit pakje zitten 12 bouillonblokjes. 2 Blokjes zijn voor 1 liter soep.

B. Waarom maken ze die blokjes niet groter zodat 1 blokje staat voor 1 liter? Nooit meer rekenen en vooral: zelden meer breken.

Sukkels van de voedingsindustrie.