Ik gá er iets mee doen

gerrieEen tijdje geleden vond ik in de krochten van het internet een radioverslagje van mijzelf op een ingesneeuwd Utrecht Centraal. Ik deed dat niet slecht, vond ik en meende dat ik daar dringend iets mee zou moeten doen.

En inmiddels is het al zover. Een beetje. Ik heb namelijk gesolliciteerd naar een plek in het Talentenklasje van de NOS. Dit jaar leren de ‘talenten’ de grondbeginselen van het tv-verslaggeven. En ik, toch vooral een radiomeisje, mag meedoen pop over here.

Vanaf dinsdag 4 november leer ik alles over (straat)interviews, voxpops, standups, beeldrijm en cameravoering. En ga ik mijn montageskills verbeteren. En uiteindelijk, ergens halverwege december, word ik de straat opgestuurd om een echte heuse NOS Journaalreportage te maken. Met mij in beeld, met de echte NOS-microfoon in mijn hand, hopelijk in weer en wind met zwangere buik en wapperende sjaal. En dat ik ze dan allemaal van Jetje geef. Ja, zo zie ik het wel ongeveer voor me.

Oh ja, die repo wordt niet uitgezonden trouwens. Maar jullie mogen er hier wel naar kijken.