Opmerkelijk

Een overlijdensadvertentie in De Telegraaf van afgelopen zaterdag:

Heden is overleden ons lief baasje
ANNA STEPHANIE ELISABETH HOVENS
Anne

Den Haag, 17 augustus 2006

Dusty en Saartje (met een hondenpootje erachter).

Bijzonder, dat honden zelf een advertentie kunnen zetten. Onderaan de advertentie staat: ‘Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangstkamer van de begraafplaats.’ Dat lijkt mij een bijzondere aangelegenheid. Hoe condoleer je een hond? Schud je hem de poot? Geef je hem een knuffel? Een lekker botje? Misschien dat ie dat wel verkeerd interpreteert, gezien de omstandigheden. Zeg je lieve woordjes, ga je blaffen…? Ik zou oordoppen meenemen, want huilende honden zijn nou eenmaal geen pretje om aan te horen…

Het moet toch niet gekker worden met die dierenverheerlijking in de begrafenisbrance.