Klop klop

Talloze rustige uren hebben ze mijn ouders opgeleverd: de elpees met de Sprookjes van de Efteling. Terwijl zijn iets belangrijks moesten doen, waarbij het handig was om even geen kinderen in de buurt te hebben, zaten broer en ik met onze duim in de mond eindeloos en ademloos naar deze platen te luisteren. Wij hadden ze bijna allemaal en ik kende ze zo goed als uit mijn hoofd. De elpees staan helaas erg achteraan op de zolder, dus ik heb ze al jaren niet meer gehoord.

Wél heb ik nog regelmatig een liedje van één van de platen in mijn hoofd. Eentje gaat zo:

Klop klop klop klop
Oh pas op, pas op
Wie klopt daar op de deur, klop klop
Wie kan het toch zijn
Bij het raamkozijn
Klop klop klop klop
Pas op!

 Ik dacht aan De Wolf en de Zeven Geitjes. Maar het kan net zo goed om een ander sprookje gaan. Wie weet het antwoord?