Ringetje

Een maand of zeven is ie. Hij ligt in zijn wagentje en lacht hardop naar zijn moeder. Zij is een jaar of zeventien. Of achttien, want ze heeft een OV. Een OV en een baby.

Hoewel, baby is een groot woord. Het jongetje, dat vast Delano, Mitchell of Shane heet, verdient de term baby eigenlijk alleen omdat ‘ie klein is, nog niet kan zitten en een luier draagt. En omdat er een klein straaltje melk uit zijn mondhoekje loopt. Verder ziet ‘ie er vooral uit als een gangster.

Delano draagt immense gouden oorringen in zijn beide minuscule oorlelletjes. Aan zijn trappelende voetjes prijken een paar zwarte Nikes en zijn krulletjes zijn met gel in een kuifje gedraaid. Natuurlijk heeft het ventje een trainingspak aan. Een glimmend donkerpaars exemplaar, met gouden letters. Dolce & Gabbana staat erop.

Maar het meest bizarre aan dit kleine crimineeltje in spĂ© was de knoeperd van een zegelring die aan zijn ienieminie middelvingertje prijkte. Hij kon hem niet meer buigen, omdat de zegel ver over zijn middelste knokkel kwam. Jawel, u leest het goed: een babyjongetje van zeven maanden met een zegelring. Zielig…

Kan ik het toch niet laten om me af te vragen waar deze tienermoeder met haar OV dat allemaal van doet…