Verslaafd

Ik ben een klein beetje verslaafd. Niet aan alcohol, nicotine of marihuana, maar aan kauwgum. Albert Heijn heeft namelijk een nieuwe smaak toegevoegd aan zijn hersluitbare zakjes (zo’n geweldige uitvinding!) kauwgom: de bubblegum. Ik vond de fruitkauwgom altijd al zo’n succes, maar nu de bubblegum op de markt is, ga ik uitsluitend nog kauwend door het leven. AH’s bubblegum zit in een rood zakje, ziet eruit als een smartie in geel, roze, rood of groen en smaakt naar kauwgomballen. Je weet wel, die uit zo’n doordrukstrip. Het lekkerst is de bubblegum als je er meer dan vijf tegelijk in je mond stopt. Da’s even doorbijten, maar het effect is er dan wel naar. Heerlijk.

Er zitten vijftig bubblegums in een zakje. Met een zakje doe ik gemiddeld twee dagen. Want een beetje bang voor de laxerende werking ben ik wel…