Zwanger

‘Ik ruik ei!’, zeg ik met een vies gezicht tegen collega W. ‘Klopt!’, roept collega R en zwaait wild met zijn bruine boterham met gekookt ei.

‘Volgens mij ben jij zwanger’, grijnst W. ‘Ik ruik helemaal geen ei en net rook je ook al de snoepjes op het bureau verderop!’

‘Ik ben niet zwanger’, zeg ik. ‘En dat kan ik bewijzen ook.’ Daar zit echter niemand op te wachten en dus gaan we allemaal maar weer gewoon aan het werk.

Half uurtje later

Collega A. staat op vanachter een boekenkast. ‘Zeg, ik hoor dat je zwanger bent!’ We lachen een beetje om deze leuke grap en vertellen elkaar verhalen over die ene keer dat je iemand feliciteerde die niet zwanger bleek te zijn, maar slechts een beetje aangekomen.

Even later

Op Twitter lees ik dit: hej, psst, @heleenvanlier heb het al gehoord, @Neeeltje schijnt zwanger te zijn (van @tijsvansoest). En onmiddellijk gaan de raderen draaien:

Via @thijsvansoest: collega @Neeeltje is zwanger!! (@heleenvanlier)
@heleenvanlier @thijsvansoest Klopt. Ik ruik eieren en eet geen augurken. (mijn god, hoe kom ik van deze roddel af?)

@Neeeltje gefeliciteerd! (via heleenvanlier) (@spems)
@spems Dank je wel, maar het is niet waar.

@Neeeltje Ik wist het! *Schud hoofd en baalt vanwege missen scoop* (@geertvanderveen)

@Neeeltje 😀 gefeliciteerd! Wanneer ben je uitgerekend? (@heleenvanlier)
@heleenvanlier: ik gok over een maandje of 36

@Neeeltje wag the dog, de roddel gaat nooit meer over (nou ja, over maand of 5 wel)..daarom wilde je dus ook geen 40 dagen zonder sex!!! 🙂

Hoewel alleen @spems dacht dat ik echt zwanger was en de rest een grapje maakte (mag ik toch in godsnaam hopen) bewijst het maar weer hoe snel een roddel gaat via Twitter. Een nieuwtje trouwens ook. En dat is op zijn tijd heel handig. Op zijn tijd.

‘k Heb er wel meteen zeven Twittervrienden bij. Hoop niet dat ze iets willen weten over baby’s.