Wit – Speciaal voor Nynke

Deze heb ik al eens geschreven, vorig jaar. Maar hij mag weer prominent op de voorpagina, om Nynke een hart onder de riem te steken. Ze waagde het om een soortgelijk stukje op de Viva-site te zetten. En dan heb je de poppen aan het dansen. Alleen maar onzekere meisjes over zich heen. Want Nynke mag niet spotten met een witte huid en met ‘een maatje meer’. Viva-dames… voel je niet aangesproken, echt niet! Jullie zijn toch allemaal leuke meisjes in bloemetjesjurkjes, of je nou maat 36 of 48 hebt?

WIT

Het geeft niks hoor, dames en heren, dat u mij uw witte armen showt. Uw gerimpelde decollete’s en uw zwembandjes over de broekband. Het is geen enkel probleem dat u mij trakteert op uw harige melkflessen, uw blote voeten met eeltranden en kalknagels en uw spataderen. En ik vind het niet erg dat u mij uw knokige knieeĆ«n en uw borsthaar laat zien.

Het is tenslotte de eerste echte mooie dag van het jaar. En zoals het een goede Nederlander betaamt, gaat u dan uit de kleren. Massaal. Volledig.

En ik vind dat negen van de tien keer je reinste horizonvervuiling.