Lazy sunday morning

Ik word wakker van klassieke muziek. De zon schijnt door de gordijnen en lieflijke pianoklanken sijpelen door het open raam mijn kamer in. Buiten heeft een bootje aangelegd. Een warrig hoofd boven een blauwe slaapzak deint mee op de muziek. Hij en ik en een klein radiootje op deze zonnige zondagochtend. Meer is er niet nodig voor geluk.

Een uurtje later. Krant uit, koffie gedronken. Buiten klinkt geplons en een zachte beat. De jongen van het bootje zit rechtop en rekt zijn gebruinde torso uit. Maakt een paar strekbewegingen naar links en rechts en buigt voorover. Zijn voeten bungelen in het water. In zijn mondhoek bungelt een sigaret. Hij en ik en een klein radiootje op deze zondagochtend. Meer is er niet nodig voor geluk.

Zojuist hoorde ik zijn motor. Het bootje is weg. Maar het is nog steeds zondagochtend. En ik ben gelukkig.