Loulou

Ik ben erge fan van NCRV’s Dokument, elke maandag om 23.00u op Nederland 1. Er worden vaak hele mooie, hele interessante en hele ontroerende documentaires uitgezonden. Afgelopen maandag was het weer zover met Voor mijn zoon Lou van de Belgische filmmaker Luc Boland. Boland registreerde met de camera de eerste zes levensjaren van zijn blinde zoon Lou en gaf daarmee een erg ontroerend inzicht in het leven van een ouder met een opgroeiend kind dat niet kan zien. Want hoe leer je een kind lopen, als het niet weet dat iedereen loopt? Hoe leg je een kind uit dat dat geruis de zee is, als het kind geen idee heeft wat een zee is? En hoe kan het dat Lou angst, verdriet en vreugde kan laten zien met zijn gezicht, terwijl hij dat nooit heeft kunnen imiteren?
Fascinerend, prachtig, ontroerend. Ga kijken! En ga daarna eens naar de website die Luc Boland bijhoudt over het opgroeien van zijn zoon: www.a-lou.com.