Panty’s

Panty’s. Ik tolereer ze, want wat moet je anders aan onder al die leuke rokjes en jurkjes die deze winter in de mode zijn? Verder zijn panty’s ondingen. Waar ik in het dagelijks leven een maat 40 draag, zijn panty’s in maat 44-46 te klein! De benen zijn te kort, het kruis te laag en het elastiek te strak. Vroeger droeg ik onderbroeken over mijn maillotjes, maar deze kinderlijke gewoonte hoopte ik af te kunnen zweren na mijn tiende. Ik lijk er echter niet onderuit te kunnen komen.

Panty’s zitten eigenlijk altijd vervelend. Sommige hebben een bovenstuk dat tot aan je navel komt, maar als je daar een strak shirtje of een jurkje overheen draagt, zie je een gigantische gleuf dwars over je buik, resulterend in een dikke rol. Gelukkig zijn er ook panty’s met een bovenstuk tot heuphoogte. Deze bieden echter niet het gewenste houvast en voor je het weet, loop je met een stratenmakersdecolleté van formaat. Bovendien accentueren deze lage panty’s de lovehandles. En dat is voor veel vrouwen niet best.

Dan de benen van panty’s. Vaak zijn de benen van panty’s te kort en hangt het kruis tussen je knieën. Anders panty’s, met name die in maat 48-50, die tenminste lekker passen rond de heupen en buik, hebben weer veel te lange benen, waardoor je de hele dag loopt te hijsen en het kruis aan het eind van de dag alsnog tussen je knieën hangt.

Tenslotte de kwetsbaarheid van panty’s. In panty’s komen altijd ladders, bij voorkeur al bij het aantrekken. Vooral de schattige, zachte, glanzende, vrijwel doorzichtige, flinterdunne panty’s van 15 denier, die volgens de verpakking zorgen voor een ‘subtiel waasje op het been’, halen het bij mij nooit tot bovenaan. Ze zijn gesneuveld aan een vinger- of teennagel, of, bij meer geluk, aan de rits van de laars of de gesp van een pump. De dikke panty’s van 60 denier, die ook prima te dragen zijn over hevig behaarde benen (soms heb je van die dagen), houden het langer uit. Tenzij je bij het afstappen aan de handremkabel van he fiets blijft hangen, of er een puntig voorwerp uit je boodschappentas steekt. Om van de laarzenrits nog maar te zwijgen.

Pantyleed. Het is wat. Toch ben ik blij dat ze er zijn, want er zijn teveel mooie benen om ze de hele winter weg te stoppen. Dus: uit met die broeken en aan met de panty’s!