Weblog hier, weblog daar, weblog voor ons allemaal!

Nou is het toch de bedoeling dat ik de link van mijn weblog op Nestor zet… oei. Nestor is de ‘digitale leeromgeving’ van de Rijksuniversiteit Groningen, en de hoge heren en dames van Journalistiek hebben dit medium ingezet als ideaal communicatiemiddel voor de komende MultiMediaNewsroom-weken, oftewel de MMN weken. De dagbladders en radio- en tvmensen zijn door elkaar gehusseld en worden geacht in die weken multimediale en mediaconvergente items te fabrieken. Artikelen met audiofragmenten, of korte filmpjes met een beetje tekst, of interviews met beeld én geluid… alles kan en alles mag, als het maar journalistiek is en een uitgebalanceerde mix van lezen, kijken en luisteren. Alle maaksels zijn terug te vinden op www.elementweb.nl, dé website van de master Journalistiek in Groningen. Helaas wil de universiteit niet aansprakelijk zijn voor de inhoud, dus heeft de site een wachtwoord. Dat is bij mij te verkrijgen, dus nieuwsgierigen kunnen gewoon aan hun trekken komen.
Nu wordt er tijdens de MMN-weken ook een weblog bijgehouden door een dagbladder en een RTV’er. Zij zullen beschrijven hoe het er allemaal aan toe gaat in de newsroom. Slaan de dagbladders en de RTV’ers elkaar de hersens in tijdens de eeuwigdurende strijd om wie nou eigenlijk de beste papieren heeft? Je leest het op Elementweb. Halen we een vette scoop? Je leest het op Elementweb. Maar daar valt ook gewoon te lezen hoe dat nou eigenlijk allemaal in zijn werk gaat, multimediaal en mediaconvergent bezig zijn. Het lijkt mij wel leuk, om daar elke dag een stukje over te schrijven…
Maar goed, tijdens de introductiedag voor de MMN-weken werd er door onze hoogleraar Marc Chavannes eens rondgevraagd wie er allemaal een blog bijhouden. Ik stak aarzelend mijn vinger op, want tja, ik heb een blog, maar van echt bijhouden is geen sprake. En bovendien voldoe ik niet echt aan de eisen die het medium weblog stelt, want mijn artikelen zijn altijd veel te lang. En tenslotte vraag ik me nog steeds af wat de juiste inhoud van mijn blog moet zijn, maar daarover schreef ik al vaker. In ieder geval wil Marc (ja, wij journalisten tutoyeren elkaar) dat alle bloggers de link naar hun blog op Nestor zetten. Dat betekent dus dat iedereen (lees: mijn studiegenoten en de docenten) vanaf nu mijn schrijfsels kunnen lezen. En dat vind ik toch echt wel een beetje spannend. Ik sta weliswaar op internet omdat ik ook wíl dat mensen lezen wat ik tik, maar vooralsnog heb ik niet veel meer lezers dan een handjevol vrienden en familie en dat vind ik eigenlijk wel zo veilig…
Ik heb mezelf echter streng toegesproken en mijn schouders gerecht (Schrijf je dat zo? Ik rechtte mijn schouders, ik heb mijn schouders gerecht? Hmmm…) en ik ga ervoor. Lezers van Neeltjes blog, verenigt u! (En schrijf ook eens een comment!)