Verenigde Naties

Vandaag belde ik met het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. Ik herhaal: vandaag belde ik met het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. Ik belde naar Ad Melkert, die nu onderdirecteur van de UNDP is, de belangrijkste hulporganisatie van de VN. Hij was er niet, maar zijn secretaris was heel aardig. Ook Eveline Herfkens, ambassadrice van de Milleniumdoelen-afdeling van de VN zat niet achter haar bureau, maar haar secretaresse zou vragen of ze toch bij ons in de uitzending wil morgen. Ook de secretaresse van de Nederlandse VN-ambassadeur moest me vertellen dat hij wel ergens in het gebouw, maar desalniettemin toch zoek was. Maar hij wilde vast wel in de uitzending…

Een deel van een stagedag bij het AVRO-radiprogramma 1opdeMiddag van Radio 1. ‘One in the afternoon’ mag ik niet meer zeggen als ik een VN’er of een andere buitenlander aan de teledoon heb…! Je spreekt nog eens interessante mensen. Of in ieder geval, de secretaresses van interessante mensen. Maar da’s ook al heel wat. De Verenigde Naties man! Alsof het niks is! En de telefoonnummers staan gewoon op internet. Raar hoor.

’t Was ook best leuk dat Jeroen Overbeek van het NOS-journaal zomaar ‘hoi’ tegen me zei toen ik ‘m tegenkwam in de wandelgangen. Maar jee, wat is hij klein!