Goede voornemens

Eén goed voornemen heb ik voor 2017. Het kwam halverwege dit jaar al een beetje opzetten, toen ik bij een cursus op mijn werk stil moest staan bij de dingen die ik echt graag doe, de dingen waar ik energie van krijg en de dingen die ik te weinig doe, maar vaker zou wíllen doen. Overal vulde ik ‘schrijven’ in. Ik word er zo blij en vervuld van, maar ik doe het zelden meer – los van de artikelen die ik schrijf voor bijvoorbeeld Ouders van Nu.

Toen ik van de week in een onbewaakt moment ook nog eens de oudste posts op dit blog las – die beginnen hier in 2006, maar op neeltjeschrijft.blogspot.com is er nog meer te lezen uit vroeger tijden – wist ik het helemaal zeker: ik moet weer vaker schrijven op dit blog. Toen deed ik dat dagelijks en het waren echt leuke en vaak ook goede stukjes. Zo jammer dat de sleetsheid erin kwam. Tuurlijk, toen had ik ook alle tijd, want student en geen gezin, maar dat betekent niet dat ik nooit meer iets hoef te tikken.

Dus. Mijn goede voornemen voor 2017 is: elke dag een stukje schrijven hier. Of op zijn minst drie keer per week. Niet alleen over de kinderen, maar ook over de actualiteit, politiek of andere belangrijke zaken. Het zal soms een beetje hangen en wurgen worden, maar ik wil het graag. En dan hoop ik dat jullie weer komen lezen.