Borstbeen

Kun je je borstbeen kneuzen? Als niet, dan toch, want mij is het zonet gebeurd, geloof ik. Ik danste als een dolle door mijn kamer op My Life van Billy Joël, me daarbij realiserend dat mijn spijkerbroek echt te strak was voor dat soort acties, maar ik moest toch echt even als een dolle door mijn kamer dansen, en toen deed ik iets geks met mijn hoofd en toen deed ineens mijn borstbeen erg veel pijn. Overigens gaat het nu wel weer, maar tjonge, wat zal het een pijn doen als het echt gekneusd of, erger nog, gebroken is. Want je hele lichaam zit vast aan je borstbeen! Na het dansen bedacht ik me wat er gebeurd zou zijn als ik tijdens het als een dolle dansen was gestruikeld en met mijn hoofd tegen mijn bed zou zijn gevallen en dan bewusteloos zou zijn geraakt. Wie zou mij dan vinden? Ik zou niet bij mijn telefoon kunnen, noch herrie maken. Zou ik dan versterven?
Zomaar wat overpeinzingen op de zondagmiddag. Ik ga geloof ik maar ‘ns koffie drinken.