Eljero Elia

Ik hou van van Eljero Elia. Ik zeg het maar eerlijk: ik vind hem schattig, met van die lieve kroeshaartjes en prachtige donkere ogen. Daarnaast is hij natuurlijk een superaanvaller en wil hij nog weleens een kansje krijgen als het Bert van Marwijk behaagt hem in de allerlaatste minuut op te stellen. En hij voetbalt bij Twente voetbalde bij Twente. Mijn cluppie, mag ik wel zeggen, sinds ik bij de kampioenswedstrijd was, dit jaar.

Het allermeeste fan ben ik echter van Eljero Elia om zijn voornaam. Eljero is namelijk vernoemd naar, u raadt het al: Al Jarreau. De zanger:

Eljero Elia is vernoemd naar de beroemde zanger Al Jarreau! Maar omdat de burgerlijke stand het vast niet goed vond dat zijn ouders hem Al Jarreau Elia zouden noemen, verbasterden zijn ouders zijn naam tot een aandoenlijk, letterlijk, Eljero. Ontroerend vind ik dat.