Okee, ik geef het toe:

Artsen: Niezen verraadt seksuele fantasie

De eerstvolgende keer dat iemand in je omgeving niest, moet je je maar eens afvragen wat er in zijn of haar gedachten omgaat op dat moment. Dat zou zomaar eens een seksuele fantasie kunnen zijn.

Niezen verbonden met seksuele fantasie Niezen verbonden met seksuele fantasie

Een onderzoeker van het John Radcliffe Ziekenhuis in Oxford heeft namelijk een verband ontdekt tussen niezen en het hebben van seksuele fantasieën, meldt de Britse krant The Independent.

Niet onder controle
Het niezen wordt opgewekt door het hebben van een seksuele gedachte. Dokter Mahmood Bhutta ontdekte dit bij een van zijn patiënten en besloot er een onderzoek aan te wijden.

Deze man had het niezen niet onder controle en dat bleek te worden veroorzaakt door zijn seksuele fantasieën.

Irritatie
Dokter Bhutta en zijn collega dokter Harold Maxwell namen hun ontdekking zo serieus dat zijn een artikel publiceerde in het wetenschapsblad Journal of the Royal Society of Medicine.

Niezen heeft meestal plaats bij irritatie in de neus. Daarbij worden snelheden van 145 kilometer per uur worden behaald. Onlangs bleek uit onderzoek dat door één nies in een volgepropte bus 150 mensen met een verkoudheid kunnen worden besmet.

Wenkbrauwen
Ook het plukken van de wenkbrauw speelt niezen in de hand, omdat dan de vijfde hersenzenuw wordt gestimuleerd. Hier ontstaat niezen. Verder is kijken in het zonlicht een stimulans tot niezen en staat gemalen peper opsnuiven er om bekend niezen op te wekken.

Minder bekend is het gezamenlijk niezen van een gezin na de maaltijd. Volgens de onderzoekers moet ook het niezen tijdens het denken aan seks worden gezien als een erfelijk iets.

‘Ergens in de hersenen raken signalen elkaar, waardoor bijvoorbeeld seksuele fantasie en de prikkel tot niezen elkaar kruisen. De hersenen verwarren de twee prikkels met elkaar,’ vermoeden de artsen.

Elsevier.nl

Kijk, misschien moet ik er even bij vermelden dat ik, door een afgrijselijke, maar helaas ondefinieerbare allergie, dag in dag uit nies. Bij het minste stofvlokje, lichtflitsje of een andere niesopwekkende gebeurtenis, barst ik in een luid ‘hatsjoe!’ uit. Honderden keren per dag.

Blijkt nu dat ik gewoon een te erge dirty mind heb…