Crocs – het vervolg

Jeuzesmina. Ik heb het voor elkaar gekregen om met mijn anti-Croc-blogje een heuse rel te veroorzaken op (de site van mijn misschien wel nieuwe werkgever, maar dat roep ik nog maar niet te hard) DAG.nl. Maar liefst drieëntwintig reacties kwamen er binnen op mijn oproep om de Crocs toch alsjeblieft niet tot het meest gewilde mode-item van 2007 te bombarderen. Nog nooit eerder heeft een stukje tot zoveel reacties geleid en dus staat het morgen in de krant. Jawel!

De helft van de reacties was voor de Croc en tegen mij. Waar ik me druk om maakte, vroeg men zich bijvoorbeeld af. En dat niet Crocs lelijk zijn, maar mijn naam en mijn stukjes. Ach, het maakt je hard en stoer, maar inmiddels ging ík me wel weer afvragen waar al die reageerders zich nou druk om maakten. Om een paar plastic schoenen? Gelukkig was daar Lobke, die mij in ieder geval weer met beide benen op de grond zette.

Maar laat ik toch voor de zekerheid voor eens en voor altijd mijn weblog-bedoelingen uiteenzetten: ik schrijf ter leering ende vermaeck. En dat gaat dan dus weleens niet over de oorlog in Irak, of over de Noord-Zuidlijn of aanslagen in Londen. Dat gaat heel vaak over stompzinnige dingen, die ik op straat tegenkom, of waar ik ineens aan moet denken. En dat zijn toch maar mooi de stukjes die de krant halen, zo!