What (not) to wear?

Het is 15 april. Qua temperatuur en zonuren is het hoogzomer. De spijkerbroek kan in de kast blijven en de jas ook. Maar… wat moet ik wel aan? Ik weiger met de massa mee te doen in de één-dag-zon-en-dus-trek-ik-mijn-allerkortste-rokje-of-allerlelijkste-driekwartbroek-van-vliegerstof aan, met een veels te bloot hemdje, want komaan! Het mag dan wel 27 graden zijn, maar het is toch nog steeds wel april hoor! We hebben nog niet genoeg kunnen wennen aan de zon en dus zijn we in-en-in wit (of bruin uit zo’n modern potje), hebben we nog winterschilfers en zijn de voetjes nog niet bij de pedicure geweest. Dat gebeurt immers normaalgesproken pas ergens halverwege mei, nietwaar?
Dus. Wat moet ik aan? Het voelt gewoon zo gek om nu al, vers uit de winterjas (ik heb mijn nieuwe zomerjas pas twee (!) dagen aangehad!), een blotig zomerjurkje aan te trekken en mij op slippertjes op straat te begeven. Maar een lange broek met een t-shirt… daar wordt een mens niet bruin en ook verre van gelukkig van.

Gelukkig wordt het morgen weer zestien graden en zijn een zomerjas en 60 denier panty’s weer helemaal prima. Fijn, want ik moet echt nog even wennen hoor!