De dood aan Talpa.

Soms gebeuren er dingen, of hoor je dingen, zie je dingen of lees je dingen waar je zó erg iets van vindt, dat je er niet van uit je woorden kan komen. Dat had ik na het lezen van onderstaand bericht. Dit is zó smakeloos, zo debiel, zo belachelijk, zo ziek en zó achterlijk, dat ik vind dat ik daar een goed onderbouwd essay over zou moeten schrijven, of op zijn minst een ingezonden brief in de krant. Maar verder dan dit stukje kom ik even niet. Gelukkig ga ik binnenkorteen blogschrijfcursus volgen bij Merel Roze. Misschien kan zij mij leren mijn mening gestructureerd en onderbouwd te ventileren.

Vooralsnog houdt ik het echter graag bij: DOOD AAN TALPA! (of aan Nox, ook goed)

Uitvaartprogramma op kanaal Talpa
AMSTERDAM (ANP) – Tv-productiemaatschappij CCCP werkt aan een programma waarin mensen doen alsof een persoon in hun omgeving is overleden. Hen wordt gevraagd om speeches te houden, muziek uit te kiezen, de inboedel te verdelen en kistdragers te selecteren. Dat meldde een CCCP-woordvoerster vrijdag.Het is de bedoeling om ‘Jouw Begrafenis’ op het nieuwe tv-station Nox uit te gaan zenden. Dat station gaat in de nachtelijke uren het kanaal van Talpa invullen. Volgens de woordvoerster verkeert het plan nog in een pril stadium. Wel zoeken de makers via internet al naar potentiële kandidaten.CCCP wil via de show laten zien dat de dood ook bij het leven hoort. ,,Zelf maak je je eigen begrafenis niet mee en op deze manier krijg je er toch een beeld van. We gaan niet een begrafenis naspelen. Het moet een luchtig programma worden.”