Scheerapparaat en tandenborstel


Een hilarische ingezonden brief in De Volkskrant vanochtend:

‘De gemeente Amsterdam handelt onbehoorlijk bij huisbezoeken aan de aanvragers van een bijstandsuitkering. Er wordt in de spullen van de aanvrager gesnuffeld. (Voorpagina 4 juli) Ahmed Aboutaleb, de Amsterdamse wethouder van Sociale Zaken zegt dat het gaat om het vaststellen van de rechtmatigheid van een uitkering. Help! Alle uitkeringstrekkers zijn dieven. Hoe meer huisbezoeken hoe beter. Maar ik houd mijn hart vast. Ik heb namelijk vier tandenborstels: een voor mijn tanden, een om mijn teennagels schoon te maken, een om het doucheputje door te steken en een voor het verwarmingsrooster. Ik heb ook een scheerapparaat, geen lichte ladyshave, maar een mannenscheerapparaat. Want ik ben 53 en alle vrouwen boven de vijfitg hebben een snor. Krijg ik op basis van deze gegevens nog wel een uitkering?

Het gaat in deze brief natuurlijk om de schandalige manier van huiszoeken bij al dan niet uitkeringsgerechtigden, die misschien wel stiekem samenwonen en dan dus onrechtmatig geld krijgen van de staat (wat overigens ook niet hoort), en dat ook mensen die het allemaal wel keurig volgens de regels doen, de dupe worden van de huiszoekers die geen manier schuwen om erachter te komen of mevrouw misschien wel een meneer verstopt onder het bed.
Ik heb me echt bescheurd om bovenstaande brief; de schrijfster stelt op een zeer humoristische manier de problematiek aan de kaak! Ik ben dan ook benieuwd wat de reacties zullen zijn. De brief is namelijk ‘brief van de dag’ in De Volkskrant en je kunt erop reageren via www.volkskrant.nl/briefvandedag

Overigens is mijn moeder ook 53, maar zij heeft echt geen snor.