We gaan naar Brussel, al aan de zee…

1 Mei, de Dag van de Arbeid. Jawel! Het is my lucky day qua bloggen, want de inspiratie blijft maar stromen. Toch zal ik mijzelf moeten bedwingen, want ik ga straks met de trein naar Brussel, om daar met mijn studiegenoten een kijkje te gaan nemen bij de persdienst van de Europese Unie. Wellicht zit er nog een leuke post in, maar mocht dat moeilijk worden dan hoop ik mijn beste lezers zoet te kunnen houden met onderstaande link:

http://elmersmaling.blogspot.com

Op donderdag 27 april plaatste Elmer een link naar de radioshows die wij RTV-studenten afgelopen week hebben uitgezonden. Sjoukje en Simon en ik hebben een programma gemaakt over public journalism, oftwel burgerjournalistiek, en zijn in debat gegaan met Huub Wijfjes, mediahistoricus aan de RUG, met Hanneke Boonstra, chef redactie van RTV Noord, met Jibbo Poppen, lezersredacteur van het Dagblad van het Noorden en met mevrouw Ottes, die een weblog bijhoudt bij de Volkskrant. We hebben geprobeerd uit te zoeken in hoeverre de burger invloed heeft op het nieuws en op de inhoud van kranten en televisieprogramma’s. ’t Is interessant geworden en de moeite van het luisteren waard. Let wel: het was de eerste keer dat we zoiets deden, en we hebben ook nog een boel te leren. Tips en trucs zijn welkom!