Zomertijd (2)

06.30 uur Over een uur moet ik eruit voor mijn eerste werkdag bij Met het Oog op Morgen. Ik mag niet te laat komen. Waarom hoor ik al zoveel geluid op straat? Huilt daar een kind? Ach, ik kan nog een uurtje slapen.

07.23 uur De wekker gaat bijna. Ik kan er wel vast uitgaan, dan heb ik nog meer tijd voor koffie en een krantje. En om even de treintijden te checken, want ik kan niet te laat komen. Hee, mijn computer staat op 8.25 uur. Ik dacht dat computers altijd vanzelf over sprongen van de winter- op de zomertijd?

07.30 uur Ha fijn, kopje koffie, de krant en de radio. Waarom zegt de nieuwslezer dat het half negen is? Wat gek, mijn computer en de radio zijn in de war….

08.35 uur Binnen twee minuten is het meteen een uur later. Wekker verkeerd gezet. Te laat op mijn eerste werkdag. Gelukkig maar tien minuten.