Wat doen we met Neeltje met Oud&Nieuw?

Oh jee. Ik moet me zorgen gaan maken. Het is al 7 december en ik weet nog helemaal niet wat ik met Oud&Nieuw ga doen. Ik herhaal: HET IS AL & DECEMBER EN IK WEET NOG HELEMAAL NIET WAT IK MET OUD&NIEUW GA DOEN!

En dat kon me tot vandaag eigenlijk helemaal niet zoveel schelen. Terwijl ik, als ik mijn omgeving moet geloven, nu in een heuse identiteitscrisis zou moeten zitten. Want iemand die begin december nog niet weet wat ‘ie met Oud&Nieuw gaat doen, daarmee komt het nooit meer goed.

Er zijn ook wel veel keuzes: ga ik een weekendje naar Berlijn? Naar een hutje op de hei? Naar dat ene coole feest waar ik allang kaartjes voor had moeten hebben? Blijf ik een avondje met hapjes en drankjes en een spelletje op de bank? Geef ik weer een diner, zoals vorig jaar? En wat doen mijn vrienden?

Gelukkig verkeren die dit jaar in dezelfde mood als ik. Stiekem denken we er al weken over na, maar ten opzichte van elkaar blijven we cool en halen we onze schouders op. Oud&Nieuw? Superoverschat feest. Moeten we nu al weten wat we gaan doen? ‘Misschien ga ik wel gewoon twee dagen naar mijn ouders’, opperde vriendin L. ‘Ik ga een huisje huren’, riep vriendin M. En ik ga misschien wel gewoon iets leuks doen met mijn vriendje en zijn vrienden. Of toch niet?

Ik wil eigenlijk ook wel met vriendin L. naar haar ouders. Of met vriendin M. in een huisje. Of gewoon weer iedereen leuk bij mij voor een etentje en een spelletjesavond. En eigenlijk wil ik ook gewoon keihard dansen en zuipen. En mijn vriendje dan? Fuck hee. Het is al 7 december en ik weet nog steeds niet wat ik ga doen met Oud&Nieuw…