Rellen

Hier word ik dus gewoon echt niet goed van. Prima dat scholieren willen demonstreren, maar dat dan dus meteen weer gezeik moet worden, daar kots ik van. Waarom moeten er eieren tegen het Binnenhof? Waarom moet er een Albert Heijn geplunderd worden? Waarom moet er net zo lang tegen een hek gebeukt worden tot er een leraar onder bezwijkt? Waar slaat dat allemaal op?

Dit gaat helemaal niet om 1040 uur les. Dit gaat gewoon om lekker rellen, zooi trappen, de achterlijke idioot uithangen. De meeste scholieren weten godbetert niet eens waaróm ze de politie uitdagen, de school vernielen en oude mensen van de sokken rennen. En dat terwijl het kabinet al heeft toegezegd iets te zullen doen aan de vele lesuren. Vele lesuren? Pardon!?

Misschien klink ik als een oude lul, maar wat mij betreft zitten die scholieren gewoon 1960 uur op school, zoals elke weldenkende werknemer, zodat ze niet alleen een beetje kennis, maar ook een hele hoop fatsoen bijgebracht kan worden!