Mannen met een paraplu

Mannen met een paraplu op de fiets… dat vind ik dus maar niks. Ik vind het eigenlijk het toonbeeld van watjesheid. Mannen zijn groot en stoer en niet van suiker en moeten dus gewoon met het (kale) hoofd door de nattigheid, als het aan mij ligt.

Ik snap ook wel dat het in ons land vaak hard regent, maar dan moeten de mannen maar even binnen wachten tot de bui voorbij is. Of desnoods een regenpak aandoen. Dat is namelijk wel stoer, want we hebben nog allemaal de middelbare school-schaamte in ons achterhoofd bij een regenpak. Dus wie zo’n zweetding aandurft, is cool. Een perfecte oplossing voor mannen die bang zijn voor een spatje regen.

Maar een paraplu? Het ziet er ook zo gek uit, zo’n grote man onder zo’n klein, zwart inklapparapluutje. Want mannen zie je nou nooit es onder een grote vierpersoonsplu met bloemetjes of ruitjes. Altijd maar die inschuifdingen, waar ze dus nog gewoon natte schouders en knieĆ«n van krijgen. Niet handig en dus onnodig. En niet stoer. Dus weg ermee, mannen van Nederland!