Terrasje


Kijk eens naar deze leuke foto’s. Ze zijn gemaakt op het tofste terras van Utrecht, bij Café Ledig Erf, op een heerlijke lente zondagmiddag. Vriendin M. en ik zaten heerlijk met een kopje koffie in het zonnetje, dat zelfs al een beetje warm was. Dat herinner ik me nog als de dag van gisteren. En ik had een nieuwe zonnebril op. En dat betekent dat het al een tijdje mooi weer was, want ik koop natuurlijk geen nieuwe zonnebril bij één straaltje zon. Want één zwaluw maakt tenslotte nog geen zomer.

Deze leuke foto’s kwam ik vandaag weer es tegen op mijn telefoon en ik werd er helemaal week van in de knietjes. Ja! Terras! Zonnebril! Lente!

En toen ging ik eens even opzoeken wanneer ze gemaakt zijn. Dames en heren, houd u vast. Deze zonnige lentefoto’s zijn van 17 februari 2008. Meer dan een jaar geleden konden we dus al op het terras zitten, terwijl we ons nu vastklampen aan de radiator, ondertussen hunkerend naar buiten starend of er toevallig niet toch per ongeluk een beetje zon aan zit te komen.

En dan te bedenken dat ik twee dagen geleden nog tot mijn middel in de sneeuw stond, met mijn ski’s nog aan. Ziet u het voor u? Gelukkig fluiten de vogeltjes al wel, ’s ochtends om zes uur. Dus die lente zal vast wel komen. Ergens in juni ofzo.