Skinny jeans

Zo. Daar ben ik weer. Oerol was heerlijk, waarover later meer. Vandaag is er iets spectaculairs gebeurd. In het kader van ik-moet-aan-mijn-scriptie-maar-heb-eerst-nog-belangrijker-dingen-te-doen, ben ik vandaag bezig met het uitmesten van mijn kast. Hemdjes bij hemdjes, korte mouwen bij korte mouwen en lange bij lange en ook nog allemaal op kleur. Broeken gevouwen, rokjes en jurken aan een knaapje en beddengoed op een keurige stapel achterin de kast. Heerlijk. Ik word erg gelukkig van een nette kast en wou stiekem dat ik uit het bruidsschat-tijdperk kwam, zodat ik een smetteloze linnenkast met gesteven lakens en kastrandjes kon aanschaffen. Enfin.

Bij het kast uitmesten hoort natuurlijk ook het wegdoen van kledingstukken die langer dan een jaar niet gedragen zijn én het met pijn in het hart wegdoen van broeken van 10 kilo geleden, toen ik nog mager en ongelukkig was. Maar strakke broekjes gooi je niet zomaar weg, die pas je eerst nog hoopvol aan. Mijn neppe Replay-spijkerbroek met van die achterlijk lage zakken in maatje 29 paste nog best, als ik er tenminste uit wilde zien als een vette Anita met peuk en een bulkende buik en rug over haar veel te strakke spijkerbroek. Exit spijkerbroek. Geen traan om gelaten. Toen de spijkerbroek die ik kocht toen ik nog maar net heel erg was afgevallen en gewone kleren niet meer pasten. Maatje 36 had ie. Nu heb ik weer een flinke 40 en ik was allang uit die broek gegroeid. Ik maakte me dus ook geen illusies. Voorzichtig duwde ik een teen door de pijp en tot mijn grote verbazing gleed ik zonder moeite in mijn WonderWoman-spijkerbroek maatje 36. Hallo, luistert u? MAAT 36! Dat is heel.erg.klein! En ik pas daarin. En nu zit ik erin te typen en ik heb niet eens buikpijn. Nou ja, een heel klein beetje, maar hij past weer.

Alleen: ik kan die broek dus echt niet op straat aan. Want hij zit dan weliswaar heel erg strak van boven (per ongeluk), en dat is erg hip, maar hij heeft echt afschuwelijk wijd-uitlopende pijpen aan de onderkant. Dat is dus echt enorm niet modieus. Dat is heel erg 2005. Of 1996. Of 1973. Maar absoluut dus niet 2007. Want hij is wel strak, maar niet skinny. Potverdrie.

Zucht. Nu heb ik dus een broek in maat 36 die ik pas en nou kan ik ‘m dus helemaal niet aan.