Hoge wortelbroek

Lieve dames, leescht en huivert! De wortelbroek met hoge taille wordt het weer helemaal deze zomer. Broeken die sluiten boven je navel, en die richting je enkels steeds strakker worden. Er zijn al broeken gesignaleerd van witte katoen, met grote zakken en een strik in de taille. Heel verschrikkelijk jaren tachtig. En heel verschrikkelijk lelijk. De hoge taillebroeken van Dolce en Gabanna zijn zelfs zo hoog dat ze zijn versterkt met baleinen. Wat zal dat lekker zitten zeg.

Ik weet ook wel dat je, als het op mode aankomt, vaak gewoon een beetje moet wennen. Dat was immers ook zo met de Schotse ruiten, enkellaarsjes, wijde blote-schouder-shirts en natuurlijk de haarbeugel, maar ik kan me eerlijk gezegd werkelijk waar niet voorstellen dat ik me ooit nog in een wortelbroek zal hijsen, die ik onder mijn borsten moet dichtdoen. En dan zeker een grote blouse erIN, een gevlochten zweetbandje om mijn hoofd en blauwe afzaklaarsjes aan mijn voeten. Brrrr…

Nee, dan de broek met cupmaat, die Tommy Hilfiger Jeans heeft ontworpen. Ja, u leest het goed. Hilfiger heeft de Profile Jeans bedacht, om elke bil positief te benadrukken. Wie kleine billen heeft, koopt een broek in cupmaat A, zodat de billen worden benadrukt. Als je billen gewoon zijn, dan past een B cup-broek perfect en wie een prominent achterwerk bezit, doet er goed aan een broek met een cupje C aan te schaffen, want die zorgt er dan voor dat de boel er lekker strak en glad uit gaat zien. Zouden er ook broeken met cup D komen?

Pfffft.

Al deze info komt overigens uit de Volkskrant van zaterdag 10 februari 2006.